Mindfulness

Mindfulnessbaserad stressreduktion (MBSR)

Mindfulnesskursen är upplevelsebaserad. Varje session har fokus på olika mindfulnessövningar och egen reflektion samt en mindre del teori. Kursen innehåller följande övningar; kroppskanning, sittande och gående meditation samt liggande och stående yoga. Hemuppgifter ingår mellan sessionerna och tar ca 1 timme/dag.

För mer information kontakta anette.sjodin@kognitivateamet.com

Besök oss gärna på facebook: facebook

 


 

MEDVETEN NÄRVARO – MINDFULNESS

Att vara medvetet närvarande innebär att vara vaken i nuet, att lägga märke till det som sker runtomkring och hur det påverkar ens inre scen. Vara medvetet närvarande i nuet ger en större självinsikt och ökar också våra valmöjligheter och vår förmåga att nå våra mål. Vem är det som bestämmer i ditt liv? i denna övning ligger fokus på hur man styr sin koncentration och uppmärksamhet. Begreppet mindfulness, knyter an till de zenbuddhistiska traditioner och har visat vara effektiv i modern västerländsk psykoterapi.

Minfulness – Medveten närvaro, är en utbildning för att minska stressen och ökat välbefinnande. Genom att träna sig i medveten närvaro får vi en större självinsikt, detta bidrar till att vi ökar våra valmöjligheter och vår förmåga att nå våra mål.

[button style=”btn-default btn-sm” type=”link” target=”false” title=”Läs mer” link=”index.php?page_id=15″]